Lika Star Party 2023.

Lika Star Party 2023.

Lika Star Party, već četvrti po redu, na istoj lokaciji – hostelu Mirna dolina u Buniću, a promatranje na livadi kod Ljubova. Datum održavanja je 15.-17. rujna.

Lika Star Party – lokacije

AD Beskraj ove godine slavi 25 godina rada! Lijepa obljetnica koju ćemo skromno obilježiti kratkom prezentacijom našeg rada (čitaj – gledati ćemo stare fotke kad smo bili mladi i lijepi, a sad smo samo lijepi). Na početku promatranja u subotu ćemo prezentirati EAA (Electronic Assisted Astronomy). Nadamo se da će ovo biti korisno za mnoge udruge jer metoda postaje sve atraktivnija za javna promatranja, naročito iz gradova s puno svjetlosnog onečišćenja – uz vizualna promatranja lako se može složiti jedan prijenosni komplet pomoću kojeg se u stvarnom vremenu kratkim ekspozicijama mogu dobiti snimke objekata na laptopu ili tabletu koje oduševljavaju sve posjetitelje.

U hostelu je ograničen broj soba i kreveta, pa su mjesta rezervirana za članove AD Beskraj i goste. Može se dogoditi da bude slobodan koji krevet, provjerite par dana unaprijed. Korenica se nalazi na svega 15 minuta vožnje, svima zainteresiranima preporučamo da tamo rezerviraju neki od brojnih smještaja. Na lokaciji će biti odvojena mjesta za astrofotografe i vizualce. Na vizualnom dijelu NIJE DOZVOLJENO SVIJETLITI bilo čime osim prigušenim crvenim lampicama! Pripremite toplu odjeću kao za zimu, u Lici je uvijek hladno, a lokacija gdje smo bili prošle godine je na oko 900 metara nadmorske visine: https://goo.gl/maps/pmkkLrXd1Juwz4VB6

Registracija nije potrebna, ali molimo da se svi koji planiraju doći najave na e-mail bobo@ad-beskraj.hr ili na forum zvjezdarnica.com, čisto da znamo koga sve možemo očekivati i kada.

PROGRAM

Petak, 15.9.2022.

17:00 – 20:00 – Okupljanje u Hostelu “Mirna dolina”, Bunić
20:00 – 05:00 – Promatranje neba s lokacije kod Ljubova

Subota, 16.9.2022.

Jutro slobodno za odmor i izlete po okolici.

Predavanja će biti održana u hostelu “Mirna dolina” u Buniću. Tema predavanja je “opozicija Marsa”.

16:00 – Kratka prezentacija 25 godina rada AD Beskraj
20:00 – 04:00 – Promatranje neba s lokacije kod Ljubova s prezentacijom metode EAA (Electronic Assisted Astronomy)

Nedjelja, 17.9.2022.

Jutro slobodno za neformalno druženje.

Comments are closed.