Završen kamp Letenka 2009.

Završen kamp Letenka 2009.

Završio je još jedan astronomski kamp na Letenki. Ove godine nas je bilo čak 6 plus još dvoje prijatelja. Kamp je imao rekordnih preko 200 registriranih posjetitelja i tko zna koliko još gostiju! Vid i ja (Bobo) smo na Letenku stigli još u četvrtak, a ostatak ekipe nam se pridružio u petak navečer. Organizacija kampa je bila odlična, mogli su se iznajmiti šatori za nešto manje od 30kn za cijelo trajanje kampa, a bila je aktivna i kuhinja gdje smo jeli paprikaš, pljeskavice, kobase, pili kavu i hladili pića za također vrlo simbolične cijene. Kao i prošle godine, u velikom šatoru održavala su se predavanja, a na livadi promatranja.

Zbog izbjegavanja komplikacija na granici sa ATA karnetom nismo nosili puno opreme. Imali smo tek 75mm Pentax refraktor, ali zato je Vid uzeo Lunt h-alpha filter koji je davao prekrasnu sliku Sunca, a ja sam ponio Imaging Source kameru za snimanje planeta kojom sam snimio Jupiter.

Za svo vrijeme trajanja kampa pratilo nas je lijepo i vedro vrijeme. Tek se u subotu navečer malo naoblačilo, ali je tijekom noći zahladilo i razvedrilo se pa je nebo bilo iznimno bistro i transparentno usprkos blizini Novog Sada.

Izvještaje sudionika kampa očekujte uskoro na stranicama Astronomskog magazina.

U AM možete pogledati i album sa fotografijama. Svakako pogledajte i fotke naših članova Vida Nikolića i Vedrana Vrhovca i Borisa Štromara.

NoviSad_07-2009

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.