Lika Star Party 2021.

Lika Star Party 2021.

Lika Star Party doživljava svoju drugu ediciju, pa se čini da u bijegu od svjetlosnog onečišćenja imamo i treću lokaciju za veliki godišnji star party u organizaciji naše udruge. Lika Star Party će se održati u Lici, nedaleko Korenice, blizu mjesta Bunić, za vikend 3.-5. rujna.

Baza za druženje i predavanja je hostel “Mirna dolina” u Buniću:

Lika Star Party

U hostelu je ograničen broj soba i kreveta, pa su mjesta rezervirana za članove AD Beskraj i goste. Korenica se nalazi na 15 minuta vožnje, pa svima zainteresiranima preporučamo da tamo rezerviraju neki od brojnih smještaja. Na karti je označena i lokacija za promatranje gdje smo bili i prošle godine, uz napomenu da postoji mogućnost da se preselimo malo dalje, no o tome ćete biti obaviješteni na vrijeme. Na lokaciji će biti odvojena mjesta za astrofotografe i vizualce. Na vizualnom dijelu NIJE DOZVOLJENO SVIJETLITI bilo čime osim prigušenim crvenim lampicama! Pripremite toplu odjeću kao za zimu, u Lici je uvijek hladno, a lokacija je na oko 700 metara nadmorske visine.

Registracija nije potrebna, ali molimo da se svi koji planiraju doći najave na e-mail bobo@ad-beskraj.hr. Za sudjelovanje na star partyu obavezno pripremite COVID putovnice, potvrde o cijepljenju ili negativan covid test ne stariji od 72 sata.

PROGRAM

Petak, 3.9.2021.

17:00 – 20:00 – Okupljanje u Hostelu “Mirna dolina”, Bunić
20:00 – 05:00 – Promatranje neba s lokacije prema Krbavici

Subota, 4.9.2020.

Jutro slobodno za odmor i izlete po okolici.

Predavanja će biti održana u hostelu “Mirna dolina” u Buniću. Tema predavanja je “opozicija Marsa”.

16:00 – Predavanja u Hostelu “Mirna dolina”, Bunić
20:00 – 04:00 – Promatranje neba s lokacije prema Krbavici

Nedjelja, 5.9.2020.

Jutro slobodno za neformalno druženje

Lika Star Party 2020.

 

Comments are closed.