PGSP 2019.

PGSP 2019.

Ove godine PGSP će se održati za vikend 27.-29.9.2019. To će biti prvi godišnji PGSP u novoproglašenom međunarodnom parku tamnog neba Petrova gora – Biljeg, a ove godine i naša udruga obilježava 20. obljetnicu od osnivanja. Kao i uvijek, Petrova gora Star Party je odlična prilika za sve ljubitelje astronomije da uživaju u pogledu na nebeske objekte kroz teleskope različitih veličina i vrsta.

Budući da nas svake godine ima sve više, molimo posjetitelje da budu pažljivi jedni prema drugima i da se drže osnovnim pravila ponašanja. Lokacija za promatranje nalazi se na parkiralištu kod spomenika na Petrovoj Gori i podijeljen je na ASTROFOTOGRAFSKI i VIZUALNI dio. Vizualci se trebaju smjestiti na platou podno stepenica (zapadno), a astrofotografi na istočnom parkiralištu. Na vizualnom dijelu NIJE DOZVOLJENO SVIJETLITI bilo čime osim prigušenim crvenim lampicama!

Smještaj je i u kafiću/restoranu Kum u Vojniću (Trg Stjepana Radića 3) i u Muljavi u potpunosti rezerviran od strane produkcijske kuće koja snima film na Petrovoj gori! Ove godine se za smještaj raspitajte negdje u okolici. Kampiranje je teoretski moguće na livadi kod lovačkog doma Muljava, no obavezno ih kontaktirajte na broj 098/447596.

PROGRAM:

(uzmite u obzir da je program podložan promjeni!)

Petak, 27.9.2019.

17:00 – 19:00 – Okupljanje u lovačkom domu Muljava
19:00 – 05:00 – Promatranje neba s parkirališta kod spomenika

Subota, 28.9.2019.

Jutro slobodno za spavanje i izlete po okolici

15:30 – AstroBUVLJAK (terasa Muljave; predavaona u Muljavi) – donesite vašu astronomsku opremu (teleskope, okulare, knjige, postere… SVE) i dogovorite prodaju ili zamjenu! Održavanje AstroBuvljaka ovisi samo o vama!

17:00 – Predavanje 1: GLOBAL METEOR NETWORK, Damir Šegon

  • priča o evoluciji Hrvatske meteorske mreže, predstavljanje nove kamere

18:00 – Predavanje 2

19:00 – 05:00 – Promatranje neba s parkirališta kod spomenika

Nedjelja, 29.9.2019.

S obzirom da nema smještaja u blizini, ove godine nema planiranih aktivnosti za nedjelju.

Predavanja se održavaju u dvorani na prvom katu lovačkog doma. PGSP će se održati i u slučaju loše vremenske prognoze uz dodatna predavanja i projekcije filmova u lovačkom domu Muljava.

Kako doći?

Od Karlovca do Vojnića

 

Od Vojnića do Muljave i spomenika.

 

Petrova gora Star Party 2016.